Image from Google Jackets

(RE)VOLTA. Acollida i acció comunitària per la cohesió social a Arbúcies

Per: Idioma: Català Publication details: Arbúcies : Òmnium cultural, 2023Descripció: 40 pMatèria/es: Recursos en línia: Resum: Aquesta (Re)volta es situa sota el paraigües de línia de treball compartim poble: la segregació és l’antònim de la cohesió i la convivència. Una segregació present en la divisió educativa per gènere, origen i situació socioeconòmica (escoles, instituts, lleure, esport, oci, etc.), com també en la segregació o “guetització” residencial, als carrers i barris de les ciutats i poblacions. La creació de fronteres internes, ja sigui per un riu, carrers, autopista o bé una via del tren, dibuixa una línia divisòria i de separació entre “uns” i “altres”, debilitant la cohesió i reforçant el relat de diferenciació entre el “nosaltres” i el “vosaltres”. Les fronteres interiors, físiques i simbòliques que encasellen les persones segons el seu origen, situació socioeconòmica, “ètnia” i etiquetatge cultural en determinats espais segregats (carrers, barris, equipaments, serveis). Un fet estès arreu del territori que ens allunya de la convivència i ubica, especialment a les persones segregades, en una situació de coexistència i lluita contra les desigualtats. Tenint en compte les línies anterior, la Revolta sobre acollida i acció comunitària per la cohesió social a Arbúcies dibuixarà un recorregut de memòria històrica sobre el treball comunitari i acollida des dels anys 80 fins l’actualitat, això ajudarà a entendre la realitat present i poder plantejar quines dificultats es troba avui el municipi en conceptes de convivència i cohesió social. El projecte del (re)voltes ha de ser una eina clau per poder reactivar l’acció comunitària per l’acollida a Arbúcies.
Llista(es) en què apareix aquest exemplar: Novetats 2023 Centre Documentació Parc Natural Montseny - Humanitats
Etiquetes d'aquesta biblioteca: No hi ha etiquetes d'aquesta biblioteca per a aquest títol. Inicieu sessió per afegir etiquetes.
Star ratings
    Puntuació mitja: 0.0 (0 vots)
Fons
Tipus d'ítem Biblioteca actual Biblioteca d'origen Col·lecció Signatura topogràfica Materials especificats: Estat Data de venciment Codi de barres
Document Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats Paper CD I 1101 (Explora per prestatgeria(S'obre sota)) Disponible

Aquesta (Re)volta es situa sota el paraigües de línia de treball compartim poble: la segregació és l’antònim de la cohesió i la convivència. Una segregació present en la divisió educativa per gènere, origen i situació socioeconòmica (escoles, instituts, lleure, esport, oci, etc.), com també en la segregació o “guetització” residencial, als carrers i barris de les ciutats i poblacions. La creació de fronteres internes, ja sigui per un riu, carrers, autopista o bé una via del tren, dibuixa una línia divisòria i de separació entre “uns” i “altres”, debilitant la cohesió i reforçant el relat de diferenciació entre el “nosaltres” i el “vosaltres”. Les fronteres interiors, físiques i simbòliques que encasellen les persones segons el seu origen, situació socioeconòmica, “ètnia” i etiquetatge cultural en determinats espais segregats (carrers, barris, equipaments, serveis). Un fet estès arreu del territori que ens allunya de la convivència i ubica, especialment a les persones segregades, en una situació de coexistència i lluita contra les desigualtats.

Tenint en compte les línies anterior, la Revolta sobre acollida i acció comunitària per la cohesió social a Arbúcies dibuixarà un recorregut de memòria històrica sobre el treball comunitari i acollida des dels anys 80 fins l’actualitat, això ajudarà a entendre la realitat present i poder plantejar quines dificultats es troba avui el municipi en conceptes de convivència i cohesió social. El projecte del (re)voltes ha de ser una eina clau per poder reactivar l’acció comunitària per l’acollida a Arbúcies.

No hi ha comentaris sobre aquest títol.

publica un comentari.

Implantat amb Koha